Nieuwe Trainingsgroepen

Nieuwe trainingsgroepen voor Survivalrun Havelte.

Dit najaar is er voor iedereen die lekker buiten wil bewegen weer keus om in te stromen in een van de nieuwe trainingsgroepen van Survivalrun Havelte

Instapsurvival voor Volwassenen

Voor volwassenen is er per 1 oktober weer de mogelijkheid om te starten in onze instapgroep.

Hier worden de basistechnieken voor Survivalrun aangeleerd en gewerkt aan een goede basisconditie.

De trainingen zijn elke zondagmorgen van 11:00 tot 12:00 uur en starten vanaf de Survivalrunbaan bij de IJsbaan in Havelte.

De contributie bedraagt 33 euro tot het einde van het jaar. 

Bootcamp op woensdag& vrijdagochtend 

Bootcamp bij Survivalrun Havelte is er voor iedereen die lekker buiten actief wil zijn met een enthousiaste groep volwassenen. Op woensdag & vrijdagochtend is er van 9:00 tot 10:00 een trainingsmoment.

Samen werk je in de omgeving van Havelte aan een goede conditie en maak je daarnaast beperkt gebruik van de hindernissen op de Survivalrunbaan.

Mini Survival voor kinderen van 6-8 jaar oud

Dinsdag 18 september starten we met een nieuwe jeugdgroep voor kinderen van 6-8 jaar oud!

De trainingen zijn van 17:30 tot 18:30 uur en zijn op en rond de Survivalrunbaan in Havelte.

Spelenderwijs leren we de kinderen de basistechnieken van Survivalrunning en bereiden we hen voorzichting voor op misschien wel hun eerste Survivalrun wedstrijd…

 

Wilt u met een van deze nieuwe trainingen meedoen, uw kind opgeven, of meedoen op een van de vele bestaande trainingmomenten?

Stuur dan even een mail naar info@survivalhavelte.nl. Meer info vind je op www.survivalhavelte.nl.

Runverslag Survivalrun de Knipe – De Knipe Yn Tou

Het is alweer even geleden, maar we willen deze leuke verslagen niet laten liggen!

Hoe beleef je je allereerste survivalrun na een 8 maanden trainen? En hoe heeft de Havelter jeugd het er in de Knipe vanaf gebracht?

Runverslag De Knipe Yn Tou van zaterdag 2 juni

Na een periode met prachtig weer was iedereen klaar voor een mooie zonnige run; helaas hadden de weergoden anders bedacht en stond een ieder in korte broek in de regen in De Knipe.

Voor de jeugdleden geen enkel probleem, dan maar wat harder lopen. Met een run zo dichtbij, was onze vereniging goed vertegenwoordigd deze dag.
’s Morgens begon de dag met de JSR met een podiumplaats voor Bo en voor Tim, Luuk, Sanne, Mette en Niels nette top 10 klasseringen. Maar ook Henrie, Teije, Bart, Fitz, Lylian, Sterre, Vin en Silvan hebben het weer keurig gedaan.

De middag was voor de recreatieve run. De Jeugdcommissie had de jeugdleden uitgenodigd om samen mee te doen. Hessel, Tijn, Luc, Sem, Marlo, Simon, Damian, Tycho, Yara, Naomi en Nienke namen deze uitnodiging aan en onder begeleiding van Tim, Liesbeth, Sandra, Maik en Kasper hebben zij een supermiddag gehad. Hessel en Tijn liepen op hoog tempo voor de groepjes uit en behaalden een keurige 8e en 16e plek! Iedereen bedankt voor de gezellige middag, we hopen dat we jullie nog vaker zien bij de wedstrijden.

Ook Daniella, Robert, Sabine, Nelleke en Rhea hebben het keurig gedaan.

Voor Rhea haar eerste run en dan meteen 7 km lopen en over de 4 meter; je moet het maar durven en doen! Hieronder lees je hoe het Rhea en Nelleke is vergaan.

Verslag instappers survivalrun De Knipe

Het begon afgelopen najaar, al na een aantal trainingen bij de instapgroep. We bedachten dat het wel leuk zou zijn om samen aan een run mee te doen. Dan kun je ergens naar toe trainen. We besloten om naar De Knipe te gaan, wat later in het seizoen en meestal mooi weer. En volgens Maik was De Knipe een mooie beginnersrun. Nou, dat hebben we geweten….. 😃

Al met inschrijven kwamen we er achter dat je, als je koppel mee wilde doen, je moest inschrijven voor de 7 km. Maar ach, nog tijd zat, nog wat trainingen te gaan. Daarna kwam de drukte van onze eigen run en toen kwam zomaar ineens De Knipe wel heel dichtbij…… Nog wat instructies van te voren van Maik, zodat we ook de 4 m. hoogte konden bedwingen (want ja, die hoogte zat er ook in, in tegenstelling tot wat we dachten) verschenen wij op 2 juni om 11.25 uur aan de start. Na de start gingen we gelijk door het water. Deze hindernis hadden we te pakken en hop door naar de volgende. We begonnen lekker.

En na een tijdje zagen we een rij wachtenden, dit was de eerste 4 meter. Deze lukte. Even later kwamen we bij een steigerbuis omhoog en dan over het net. Met wat hulp haalde Nelleke deze niet en Rhea wel. Hier mochten we ons bandje nog houden, want als deelnemers hun bandje houden, komen ze volgend jaar vast weer terug…… Door het bos en de splitsing van de 5 km en 7 km liepen we best lekker. Hindernissen lukten allemaal en daar was weer een rij. We moesten over de balk, apenhang en door met lianen met dubbele touwen en aan het eind het rode touw aantikken (met de HAND!). Deze haalde Nelleke wel, maar Rhea net niet en Nelleke mocht het touw niet aanreiken, want ze zat niet meer in de hindernis. We kozen ervoor om het bandje te laten knippen en niet weer in de rij te gaan staan. Verder gingen we met de run. Bandje af maakte het iets relaxter. We probeerden alles, maar wat niet ging, was niet erg. Weten we ook weer waar we nog op te trainen hebben.

Het was een leuke run, veel water, mooi parcours. Dit smaakt naar meer!

Rhea en Nelleke

Op zondag hebben Inga, Tobias, Pieter, Frans en Kasper meegedaan aan het ONK LSR, dit was een succes, genoten van de hindernissen en extra uitdaging van zo’n LSR! Verder hebben Maik, Patrick en Freek de 12km gelopen, al met al een mooie delegatie vanuit Havelte die heeft genoten van een schitterende run.

Runverslag Dronterland Survivalrun

Dronterland Survivalrun 27 mei 2018

Zondag 27 mei was de Dronterland Survivalrun.
We kwamen op tijd aan in een zonovergoten Dronten. Er werd gelijk ingeschreven en de shirts gehaald. De jeugd kreeg naast het standaard bandje een geel bandje, waarmee voor de hinderniscontroleurs duidelijk was wat er wel en niet mocht (zoals bijvoorbeeld verschil in nemen van hoogte, apenhang onder net door en met last lopen).

De JSR 10-11 gingen als eerste van start. De start was op het korfbalveld en er moest een bal door de korf worden gegooid. Haalde je dit niet, dan mocht je een stukje extra lopen. Voor velen was dit dan ook gelijk de warming-up ;-). Voor de JSR 10-11 gingen Mette, Izak, Vin en Silvan van start. Helaas was Mette niet in goede doen en is ze ermee gestopt. De eindhindernis was heel zwaar voor de jeugd. Overal onderdoor en nog lianen die héél ver uit elkaar hingen. Vin kostte deze veel moeite, maar haalde het uiteindelijk wel. Silvan heeft hier zijn bandje laten knippen, wel dapper geprobeerd en goed gelopen. Izak volbracht de run in een mooie tijd. Na de JSR 10-11 was de JSR 12-14 aan de beurt. Hier startten Teije, Sanne, Lylian, Bart, Sterre en Vivian. Ook zij mochten over het 5 km parcours. Zij haalden de run met bandje, hielden rekening met de warmte en kwamen voldaan bij de bel.

Bij de JSR 15-17 verschenen Tim, Bo, Henrie, Kevin en Erik aan de start. Zij liepen 8 km. Kevin liep een mooie run met een snelle tijd van 1.14.46. Goed gedaan! Ook Tim, Bo, Henrie en Erik haalden de finish met bandje.

In de eindhindernis hadden Sterre en Henrie last van brutale deelnemers van een andere categorie. Ze lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen, maar hebben keurig de hindernis afgemaakt.

De Dronterland Survivalrun was een mooie, warme en uitdagende run. Met gelukkig nog wat waterhindernissen, waardoor er wat verkoeling was.

Na de jeugd waren de volwassenen aan de beurt. Voor Havelte deden er leden mee aan de KSR, recreatief 8 km individueel, recreatief 5 km individueel en groepsrun recreatief 5 km. Zelf deed ik mee aan de 5 km. Dit was een mooi, warme, uitdagende en leerzame run.

Nelleke

Voor het volwassen deel van de run hebben Johan, die zijn eerste KSR wedstrijd liep, en Alyanne een stukje geschreven:

De hele week houden we de weersvoorspellingen in de gaten.. wordt het echt zo warm? Ja het werd echt heel warm. Dus op een bloedhete zondag (rond de 30 graden) rijden we richting Dronten.

We zien nog net onze clubgenoten in de KSR starten op het korfbalterrein. Johan mag in de laatste startgroep zijn eerste KSR run gaan lopen. Na 5 bandjes dit seizoen meedoen met de wedstrijdlopers, heel gaaf!

Door een snelle start al voor de eerste hindernis de rest van de startgroep al ruim achtergelaten;
 

Met die warmte hoop je vooral dat er heel snel een waterhindernis is. Gelukkig liet die niet lang op zich wachten. Ook de stukken lopen in de bos en schaduw waren goed te doen. In de run zaten niet veel (lange) combi’s. De hindernissen die er toch wel echt uitsprongen waren de lange apenhang onder de brug en de eindhindernis. En niet te vergeten een stukje lopen met een ‘kaas’ langs de kade. Nog even over die eindhindernis midden in het centrum van Dronten; die was pittig! Johan had veel tijd gewonnen met het hout hakken en stond even rustig de eindhindernis te bewonderen. Toen de clubgenoten dat zagen trokken ze hem er nog even doorheen. Dat is toch mooi, een paar man die je vanaf de finishlijn nog even flink aanmoedigt. Zo was de eerste KSR uitslag een feit, een hele mooie 30e plek!

Terwijl die mannen lekker onder de koude douche stonden, druppelden de recreanten 8km binnen. Na een aantal kortere/lichtere recreatieve runs dit seizoen liep ik nu de 8km met hindernissen bijna gelijk aan die van de KSR. Voor mij waren deze run de triangels en korte touwtjes nog iets te hoog (figuurlijk) gegrepen. De run was voor mij dus uitdagend genoeg en ook ik kwam met een tevreden gevoel over de finish!

Johan & Alyanne

Foto’s met dank aan Alyanne, Kees Bakker en Simon in ’t Veld.

 

Jeugdrunverslag Havelter Survivalrun

Op zondag 13 mei 2018 werd voor de 7e keer de Havelter survivalrun georganiseerd. De dag begon bewolkt en met dreiging van regen en onweer.
Gelukkig kwam de regen pas in de avond (wel net toen de afbreekploeg bezig was helaas) en werd het zelfs nog een zonnige en warme dag. Fijn voor de toeschouwers en alle vrijwilligers, maar ook voor de deelnemers die een aantal keren het water in moesten. Zij gingen bij Overcinge, de Klaverkampen en de Dreesvijver te water.

Jeugddeelnemers 

Om 9.30 uur gingen de jongens en meisjes van de JSR 15 -17 jaar van start.
Zij liepen de 6 ½ km zwaar. In deze categorie liepen Tim, Bonne, Bo, Henrie, Esli, Margot, Kevin en Erik. Bo werd 2e bij de dames en behaalde dus een podiumplaats. Bonne en Tim zetten ook goede tijden neer en werden respectievelijk 5e en 6e bij de heren.
Vanaf 9.46 uur liepen de jongens en meisjes van de de JSR 12 -14 jaar de 6 ½ km licht. Hier zagen wij Luuk, Teije, Sanne, Bart, Lylian, Sterre en Fitz voorbijkomen. Ook hier waren er top 10 noteringen. Luuk werd 6e bij de heren, Sanne 5e en Lylian 9e bij de dames.
Vanaf 9.54 uur startte de JSR 10 -11 jaar. Ook zij liepen 6 ½ km licht. Hier liepen Rosa, Mette, Silvan, Izak, Hessel en Tijn. In de top 10 eindigde hier Izak op een 8e plaats bij de heren. Mette werd 4e bij de dames en Rosa behaalde een podiumplaats door 2e te worden.
Na de volwassenen die 6 ½ km zwaar en 6 ½ km licht liepen, begon om 11.56 uur de jeugd individueel, hier liep Roos, en de koppels licht. Ingeborg en Annieke gingen van start, Simon en Jurgen, Lylian (die ook al JSR 12 – 14 jaar
had gelopen) en Mare, Bart en Henrie (die allebei ook al de run gelopen hadden in de ochtend) en Vivian. 
De JSR 8 – 9 jaar liep 4 ½ km en hier zagen wij Niels verschijnen. Hij eindigde op een mooie 3e podiumplaats.
Tenslotte kwamen de 4 ½ km jeugd individueel en koppels aan de beurt.
Hier zagen wij heel veel jeugdleden van onze club verschijnen! We zagen Hugo, die op de 1e plaats eindigde bij de koppels, Suzanne, Pippa, Vin, Silvan
(die ook al JSR 10 – 11 jaar had gelopen), Desley, Finn – Valentijn, Elise, Eva Teus, Kirsten, Yara en Naomi.
Als allerlaatste startte de kind – ouderrun, 4 ½ km. Hier was Tycho van de partij en Iris, Sterre, Jasmijn, Lais, Damian en Bo (had ook al JSR 15 –
17 jaar gelopen).
Verder waren er natuurlijk heel veel andere kinderen uit Havelte en omgeving die meegedaan hebben!

Het was weer een prachtige dag, goed weer, mooie run! We hopen dat iedereen net zo genoten heeft als wij. Nu weer op naar de volgende run!!
Wie het te lang vindt duren om te wachten tot de volgende run in Havelte, in mei 2019, kan natuurlijk altijd eerder terecht.
Want er worden heel veel runs georganiseerd her en der in het land.

Misschien zien we jullie daar al wel ergens verschijnen!

Bo in actie op de JSR 15-17 

Mette voor de JSR 10-11

Bonne en Tim bij de JSR 15-17


Luuk in actie bij JSR 12-14


Teije eveneens bij JSR 12-14

Havelter Survivalrun 13 mei een succes!

Afgelopen zondag was alweer de 7e Havelter Survivalrun. In mooi, maar wel erg warm weer gingen 1100 deelnemers  van start in 10 verschillende deelname categorieën. Op de dag zelf waren 170 enthousiaste vrijwilligers actief om het evenement voor de deelnemers mogelijk te maken. De weken en maanden voor de Survivalrun nog tientallen anderen. Ook was er medewerking van onder andere landeigenaren sponsoren, rugby vereniging The Big Stones, bevriende Survivalrun clubs en vele andere. Samen hebben we er weer een succes van gemaakt.

Zonder de hulp van iedereen is het organiseren van een evenement zoals deze niet mogelijk. We hopen dan ook dat jullie ons volgend jaar ook allemaal weer willen  helpen.

Dit jaar was er een nieuwe opzet voor De Havelter Survivalrun: Weer terug naar de survivalrun basis waarbij de run vooral draait om hindernissentechniek en iets minder om het hardlopen.

Als gevolg hiervan hebben we de 8,5 km lus, die we voorgaande jaren hadden, laten vervallen en hebben we gekozen voor een 6,5 km extra zwaar parcours voor de oudste wedstrijdjeugd en zwaarste categorie individueel en koppelloop. Hiervoor hebben we  leuke nieuwe hindernissen en combi’s toegevoegd op het 6,5 km parcours. 

Ook klassiekers in het parcours als Het Survivallaantje op Landgoed Overcinge en De Bok van Drees in de Dreesvijver zaten weer in het parcours: grote indrukwekkende bouwwerken met lastige hindernissen.

De reacties van de deelnemers over het vernieuwde parcours waren lovend. We zijn daarom blij dat deze nieuwe opzet een succes is gebleken en denken dat iedereen op zijn eigen manier uitdaging hierin heeft gevonden.

De hindernissen worden momenteel weer afgebroken en naar onze opslag gebracht. Volgend jaar hopen we wederom een uitdagende Havelter Survivalrun te kunnen organiseren. 

Foto’s komen binnenkort beschikbaar op:

Foto’s en Video’s

Runverslag Kootstertille

Biddle Survivalrun Kootstertille

Op zondag 11 maart 2018 was de Biddle Survivalrun in Kootstertille. De Havelter Survivalrunners waren hier goed vertegenwoordigd, 31 leden hadden zich ingeschreven voor deze run.

Ik ben meegefietst met de route van de JSR 8-9 jaar. Daar deed Niels aan mee. De start van deze groep was om 9.30 uur. Van te voren ontvingen wij een mail dat de JSR 8-9 jaar deelnemers zich om 8.45 uur moesten melden bij de infostand. Na even wachten mochten deze deelnemers mee met het busje en werden ze naar hun startpunt gebracht. Deze was op een andere plaats dan de start van alle andere groepen. Uitgezwaaid door de aanwezige Havelte supporters ging Niels op pad. De JSR 8-9 jaar liep een run van 4 km. Er werd gestart in een vrachtwagen. De laatste 10 seconden voor de start werden gezamenlijk afgeteld tot de start. En daar gingen ze….. vol enthousiasme en snelheid.

Tegelijk met de start van de JSR 8-9 jaar startte op het start-finishterrein de eerste groep van de JSR 12-14 jaar. Deze liepen 5 km en konden inlopen op de JSR 8-9 jaar.

Vanaf de start JSR 8-9 jaar kon ik een stuk meefietsen en daarna lopen. De run ging door mooi terrein en er zaten leuke hindernissen bij. Vrij vlot gingen ze al met de benen door het water en daarna weer door. Om de hindernissen te blijven zien, fietste ik weer terug en kon ik van de JSR 12-14 Sanne, Lylian, Bart, Fitz en Sterre aanmoedigen. Verder naar de hindernis met de
logistieke post en daarna door naar de brug. Op de hindernis na de brug kwam Luuk (JSR 12-14) Niels voorbij. Luuk liep een mooie snelle run. De hindernis met de kraan was aangepast, vergeleken
met vorig jaar. Ze moesten wel over het water, maar er niet door. Dat scheelde wat kou. Op het start-finishterrein nog zagen en boogschieten, best lastig. En daarna de eindhindernis in. Deze was leuk opgezet en goed te doen. En door naar de bel. Niels eindigde als 7de.

Niels in actie in de eindhindernis

Ondertussen kwam Teije (JSR 12-14) ook binnen. Ook al met een mooi gelopen run.
Bij de JSR 10-11 gingen Mette, Rosa en Izak van start. Voor Havelte liepen bij de JSR 15-17 Tim, Henrie en Bo. Bo behaalde zelfs de tweede plaats. Goed gedaan!

Van de volwassenen hadden zich voor de MSR ingeschreven: Inga, Tobias en Pieter. Bij de KSR stonden van Havelte Ivo, Nicky, Kasper, Aldrik en Marco op de startlijst. Kasper heeft een stuk over de KSR geschreven, die staat hieronder.
Ingeschreven voor de kwalificatierun waren Auke, Johan, Maik en Robert. Johan ging als een speer te zien op de voorlopige uitslagenlijst. Bijna klaar voor de KSR! En voor recreatief had Sabina zich ingeschreven.

Door het meefietsen heb ik verder niet veel gezien van de run. Maar ’s middag konden we nog live meekijken via Facebook, erg leuk! Hier zagen we nog wat bekende gezichten voorbij komen.

Het was een mooie run, met toch wel wat pittige hindernissen.

Nelleke

Eindelijk was het zover, mijn eerste keer Kootstertille. Vele verhalen gehoord, vorig jaar helaas niet kunnen starten, maar nu is het dan gelukt, ik ben er! Het beloofd een mooie en pittige run te worden, veel klimmen! Voor mij is al een goede delegatie vanuit Havelte gestart, bij alle jeugd categorieën, Tobias, Inga en Pieter bij de MSR en in de twee startgroepen voor mij Ivo en Nicky.
10:53.. nog één minuut voor mijn start! Met autoband over de schouder en touw in de hand wachten we als 3e KSR startgroep enigszins gespannen onder de start swing over. Ik check nog één keer dat ik aan de goede kant van de balk sta, klaar voor de start…
Dan mogen we los, gelukkig niet erg veel last van de autoband en vrij soepel pak ik de swing over… ik kom als 2e bij het kruipnet, waar ik als 1e onder vandaan kom, op naar de rest van de run!
Ik word ingehaald, en kan aansluiten bij zijn tempo. Jochem, die vandaag als m’n coach meefietst, waarschuwt dat ik mijn eigen tempo moet houden, maar het voelt goed.
Dan de eerste hindernis boven het water, indrukwekkend onder de hoge brug. Soepel door de hindernis, daarna koud in het water… Eenmaal op de brug het tempo weer oppakken om wat water kwijt te raken. Onder ’t net door de helling af, het is ondertussen al een mooie glijbaan geworden door de vele survivalrunners die voor mij gestart zijn.
Ondertussen alle leden van mijn startgroep achter me, op naar de dames en heren van de eerste twee groepen. Vervolgens wat snelle hindernissen achter elkaar, en na de palletloop over de sloot komen de eersten van de startgroep voor mij al in zicht. Het lopen gaat best lekker maar vooral het klimmen gaat heerlijk! Na een stuk lopen wacht Jochem met een bidon water en goede tips; ‘Pak die rechter apenhang, kun je een heel stuk in catcrawl glijden’. Rap naar beneden en door..! ‘Kleine pasjes!’ hoor ik Jochem achter mij roepen, met die tip in gedachten op naar het weiland.
Vervolgens zie ik Pieter op de grond zitten, gelukkig alleen om z’n veter te strikken. Een snel “Succes” en weer door, op naar de combi met de ‘bones’.. Op de filmpjes ziet ’t er zo makkelijk uit.. ‘t viel mij flink tegen. Maar na wat spartelen het eindtouw gehaald…
Weer terug naar het dorp om daar nog een mooi rondje hindernissen mee te nemen. Enkele andere survivalrunners van de eerste startgroep in vizier, het blijft lekker lopen. In de haast wordt de postman walk zelfs een lastige hindernis, om ’t af te leren maar twee keer doen.. Na wat combi’s, onder balken in elke richting en de dikste balk van Kootstertille door, de kraanhindernis met korte touwtjes door naar het zagen en de eindhindernis!
Wat een imposante constructie!! Eerst een sprong in het diepe, dan de stokjes waar menigeen het moeilijk heeft. Ze lukken mij gelukkig in één keer, steigerplanken blijken een stuk lastiger als ze niet in de grond vast zitten, maar ook dat lukt, nog even het net in zwaaien, onderlangs en door naar de bel!

Een blik op de kerkklok zegt dat mijn gevoel juist was, het is net na twaalf uur! 1:08:43 blijkt uiteindelijk m’n tijd, goed voor een 8e plaats, super blij mee!

Heerlijk kunnen klimmen, mooie hindernissen en een mooi parcours, nu op naar Zeist!

Kasper

Image and video hosting by TinyPic

Wegens succes van instaptraining start een nieuwe groep op 4 maart 

Wegens groot succes van instaptraining bij Survivalrun Havelte in 2017 start in 2018 een nieuwe groep op 4 maart 
 
Afgelopen najaar is Survivalrun Havelte met een instaptraining gestart voor mensen die geen ervaring hebben met de sport maar graag laagdrempelig wilden beginnen. Deze instaptraining was een groot succes met gemiddeld zo’n 20 personen op de training elke zondag. Een flink aantal van deze leden heeft de stap nu gemaakt naar onze reguliere trainingen. Op zondag 4 maart start Survivalrun Havelte daarom weer met een nieuwe trainingsgroep op de zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. Deze instaptraining is speciaal bedoeld voor volwassenen zonder ervaring in de survivalrunsport maar met de wens om door te stromen naar de reguliere survivaltraining die meerdere malen per week gegeven wordt. Trainer Maik Blomsma van Survival Havelte heeft veel ervaring met beginnende sporters en heeft zin om met deze nieuwe groep enthousiastelingen aan de slag te gaan! Deze training is in het leven geroepen vanwege de toenemende vraag naar een beginnerstraining waarin vooral de survival technieken worden aangeleerd maar ook naar een goede basisconditie wordt toegewerkt. Deelnemers bepalen zelf wanneer ze de stap van deze instap groep richting de reguliere trainingen willen maken. De kosten voor deelname bedragen 45 euro per persoon voor de trainingen van maart tot en met juni. Voor dit bedrag kan ook van de reguliere survivalrunning of bootcamp trainingen gebruik worden gemaakt. Voor meer informatie of opgave kan worden gemaild naar info@survivalhavelte.nl
 

Runverslag Gendringen Deel 2

Zondag is het dan de beurt aan ons.. Sinds dit seizoen lopen Pieter, Tobias en ik samen met de ervaren rot Frans in de MSR. Dit zou de eerste keer zijn dat we met z’n vieren aan de start verschijnen. Zaterdag bij de KSR was de opkomst van onze club niet erg groot, Kapser en Stefan. Ook bij ons moeten Pieter en Frans zich af melden omdat ze zich niet fit voelen. Blijft de eer aan Tobias en mij. Het is voor mij pas de tweede MSR van dit seizoen, de eerste gefinisht zonder bandje… Dan is het toch even alle moed bij elkaar verzamelen en gewoon starten! Gelukkig heb ik een meeloper en dat maakt het een stuk leuker.

Het is zeker weer Gendringen-weer. Een mooie koude NO wind. Het verrast ons niet. Ik start om 10.50u. Tobias ruim een half uur later. Mijn streven is om hem voor te blijven 😊 en dat zal uiteindelijk wel lukken al is hij wel weer bizar snel!

Het parcours is voor een groot deel hetzelfde als bij de KSR. Halverwege is er een extra lusje met zo’n 6 hindernissen. De lopers uit mijn startgroep laat ik mooi voorgaan, rustig starten. Bij het enige stukje bos dat de run in Gendringen bij hindernis 10 aandoet – bij de rest lopen we er echt omheen! – komt Frans Mussche uit Staphorst mij voorbij gesjeesd. Hij loopt top 10 bij de mannen maar is later gestart dan ik. Echt bizar hoe hoog het tempo bij die mannen ligt, ze doen net alsof het een sprint KSR is maar halen de hindernissen ook gewoon met gemak. Zo af en toe spot ik nog eens een van de snelle dames en ben tevreden met het feit dat ik ze niet gelijk helemaal uit het oog ben verloren.

Veel hindernissen herken ik van vorig jaar en er blijven toch gewoon een paar leuke stukken inzitten. Traditiegetrouw mogen over schotten en hekken heen, ontbreekt de hufter niet, is ook het stukje door de boerderij heen niet weggelaten, zijn de weilanden en akkers eindeloos drassig, herken ik de lange triangels en de spaanse ruiter weer en mag ik ook dit keer een stukje peddelen in een wiebelige kajak. Voor de langere afstand zaten er ook wat mooie combi’s met korte touwtjes, netten, lianen, apenhang en pakplanken. Niet super zwaar maar uiteindelijk zie je toch menige MSR’er op de touwen uit rusten. De klapper was wel de slappe postmanwalk over het water. Op het verste punt van de route. En de arme LSR’ers mochten hem zelfs 2x doen. Voor mij duikelen de lopers één voor één het water in. ‘Nee!!’ schreeuwt het in mijn hoofd. Beltrum flashbacks. Ik zie een dame de hindernis bedwingen en neem me bij poging 4 voor hetzelfde te doen. Het lijkt wel of een magische hand mij helpt… ik kom droog aan de overkant. Een klein vreugdesprongetje is op z’n plek… 😊

De rest van het parcours kan ik mijn niet zo goed herinneren. ‘Zou Tobias droog zijn overgekomen?’. Uiteindelijk beland ik toch op de atletiekbaan en mag ik de laatste hindernis gaan doen en die paallianen zijn veel gladder dan in de trainingen. Mijn kleine spanwijdte helpt ook niet echt mee. Na een aantal pogingen lukt het dan toch en mag ik na 2u06min eindelijk de bel luiden! Met bandje! Wat een gekke wereld is het toch dat je blij kan zijn met het feit dat zo’n rood papieren ding nog gewoon om je pols zit… 😊

Niet veel later komt Tobias binnen. Rillend van de kou. ‘Hij heeft het niet droog gehouden dus…’. Heel tevreden en na een tomatensoepje ook weer gewoon de oude. Tevreden, sterke verhalen vertellend valt de 1,5u durende terugreis eigenlijk wel mee.
Op naar Kootstertille! En dan hopelijk wel een keertje met z’n 4en!!

Runverslag Gendringen Deel 1

Zaterdagmorgen 3 februari is het beslist fris maar het lijkt een mooie dag te gaan worden voor de survivalrun in de prachtige Achterhoek; Gendringen is de bestemming dit keer.

De eerste auto met daarin de JSR15-17 deelnemers Tim, Bo en Henrie gaat al om 7.15 uur op pad. Om 9.45 uur is de start voor dit drietal en je wilt wel op tijd aanwezig zijn, toch? Vlak voor de start nog snel een knuffel van ma, die inmiddels ook is gearriveerd en dan heel snel de warme jas uit om in het startschot te kunnen vertrekken.

Na de start van de JSR15-17 is het de beurt aan Kasper en Stefan, met z’n tweeën vertegenwoordigen zij vandaag onze stichting in de KSR klasse.

En dan is het in korte tijd even snel schakelen voor de toeschouwers; in de JSR12-14 staan te popelen om te starten Sanne, Luuk, Teije, Bart, Fitz, Lylian, Sterre en Vivian en direct daar achteraan Rosa en Silvan in de JSR10-12. Kortom; we hebben een indrukwekkende groep aan de start staan!

Het parcours staat bekend om de lange stukken hardlopen en dat kon Tim iets minder bekoren. Bo had het zo warm dat ze haar thermoshirt maar had uitgedaan (daar dacht menigeen heel anders over, brrr) en Henrie was al lang blij dat hij de palen in de eindhindernis de baas was. Lylian liep als de brandweer, Sanne had een vervelende ontmoeting met een stuk schrikdraad en Sterre kwam met een grote glimlach over de streep. Vivian krijgt de dikke duim dit weekend, haar allereerste wedstrijdrun uitlopen mét het bandje in een mooie tijd! Super om te zien hoe ze bij de groep aansluit! Teije en Luuk maakten er een clubkampioenschap van waarbij Teije net 4 seconden voor Luuk bleef, Bart heeft op zijn beurt het parcours volledig benut en Fitz won het ook van de eindhindernis. Rosa zet de club weer op de kaart met een prachtige 1ste plek, gefeliciteerd! En Silvan liep sneller dan hij ooit gelopen heeft.

Kasper hopt nog steeds door de kamer, en dat mag met een keurige eindtijd op plek 22 en ook Stefan had het tempo er goed in, er moet immers ook gewoon weer gewerkt worden!

Zondag reden Inga en Tobias naar Gendringen om te starten in de MSR, hoe deze dag verliep kunnen jullie lezen in Gendringen deel 2!

Runverslag Westerbork

Op zondag 21 januari nam er een aantal leden van Havelte deel aan de Stokertje Survivalrun Westerbork. Het was een divers gezelschap met starttijden verspreid over de hele dag. De dag begon koud en glad, maar het zonnetje kwam door en het werd een mooie editie in Westerbork. Voor de 9km was er deels een nieuw parcours over de prachtige heide! De run was zwaar, maar te doen.
Aan de KSR deden Kasper, Paul, Maik, Marco en Wim mee. Maik deed zelfs 2 keer mee, hij deed ook nog de koppel 9 km met Robert. Verder verschenen als koppel 9 km Geert en Freek. Individueel voor de 9 km stonden Auke, Tim en Steven aan de start. Door de meegekomen toeschouwers werd er luidkeels aangemoedigd.
Ook de jeugd was goed vertegenwoordigd. Aan de 5 km individueel deden Lylian en Silvan mee. Bij de 5 km koppel was een mooie groep present en hier was een mooie mix van jeugd en volwassenen. Aan de start verschenen: Mette en Rosa, Teije en Vin, Bo en Sandra, Henrie en Luciën, Sterre en Sanne, Hugo en Suzanne, Niels en Nelleke, Jurgen en Simon, Pieter en Klaas. Mooi was dat Henrie en Luciën Robin en Danny hadden meegenomen. Wie weet zijn dit potentiële kandidaten voor de instapgroep.
Het was een goed verzorgde run met enthousiaste behulpzame vrijwilligers.
Bedankt!